Dr. Dolittle 2

Dr. Dolittle heeft het steeds drukker gekregen. Hij heeft inmiddels een grote dierenkliniek waar hij het werk bijna niet aan kan. Zijn reputatie, hij kan praten met dieren, heeft hem inmiddels wereldwijde faam opgeleverd in het dierenrijk.
Hij is echter door zijn liefde en werk voor de dieren een beetje zijn taak als vader vergeten en als een paar ratten de verjaardag van zijn dochter verpesten pikt zijn familie het niet meer! Een goedmakertje is dus nodig: een trip naar Europa moet de uitkomst bieden. De plannetjes worden echter ruw door de war geschopt als een aantal dieren hem vragen om hen te helpen een bos te redden dat op de lijst staat om gekapt te worden. De enige manier om het bos te redden is het vinden van een partner voor de vrouwtjesbeer die er leeft. Er bestaat een wet die het kappen van het bos verbiedt als er een vrouwtjes en mannetjesbeer woont. De enige beschikbare mannetjesbeer is een ex-circusbeer die door Dr. Dolittle moet worden opgeleid als wilde beer maar de lessen verlopen moeizaam. Zal Dr. Dolittle in staat zijn om het bos te redden ?

Redelijk geslaagd vervolg op Dr. Dolittle 1. Natuurlijk is het meer van hetzelfde, maar degene die de eerste leuk vond zal ook zeker genieten van deze tweede editie.
De pratende dieren hebben leuke karakters, er zitten redelijk leuke grappen in (sommige zelfs origineel en erg leuk), een vleugje romantiek tussen twee beren (weer eens wat anders), een paar filmquotes en hier en daar wat bekende stemmetjes waaronder die van Arnold ‘I’ll be back’ Schwarznegger.
Het blijft in het begin altijd wel even wennen aan de ‘lip-sync’ pratende beesten, maar als de kijker door deze fase heen is en zich kan overgeven aan het verhaal en de grappige situaties dan komen de karakters echt tot leven. De filmmakers hebben erg veel tijd gestopt in het zo realistisch mogelijk maken van de dieren en het resultaat is dan ook verbluffend. De zeer goed gekozen voice-overs bij de dieren werken uitstekend. Eddy Murphy voelt zich in dit soort rollen duidelijk thuis en ook zijn medespelers zijn aangenaam om naar te kijken.
Al met al: een vermakelijke film voor het hele gezin van jong tot oud met zelfs een heel klein moraaltje voor de mensheid …..

BEELD: Aspect Ratio 2,35:1. De beeldkwaliteit is goed. Het beeld is lekker scherp, de kleuren zijn diep en komen uitstekend over en is, ook in de donkere partijen, lekker rustig. Ik heb geen compressiefouten of andere transferfouten waargenomen. Het camerawerk is knap gedaan en is, in combinatie met de computeranimatie, zeer overtuigend en plezierig om naar te kijken. De close ups-zijn mooi scherp en komen mede door de effectieve belichting uitstekend tot hun recht. De ondertitels zijn in meerdere talen beschikbaar waaronder het Nederlands.

GELUID: De DVD bevat een Engelse en Frans gesproken versie. Beiden zijn alleen beschikbaar in Dolby Digital 5.1. De soundtrack klinkt lekker warm en dynamisch en is helemaal wat je bij een film als deze zou verwachten. De dialogen zijn uitstekend te verstaan en liggen rustig in de centerspeaker. De surroundkanalen worden gebruikt voor het weergeven van omgevingsgeluiden en het ‘breed trekken’ van de soundtrack.

EXTRA’S: Naast de standaard scene selection bevat het menu ‘special features’ de volgende items:
– Audio commentaar bij de film van regisseur Steve Carr en co-producer Heidi Santelli. Redelijk informatief, maar niet bijzonder.
– The Making Of Dr. Dolittle 2. Dit item gaat summier in op het maken van de film Dr. Dolittle 2, maar draait vooral om de hoofdrolspeler Eddy Murphy. Eddy geeft leidt de kijker langs een aantal hightlights van zijn oeuvre. Het item is netjes gemonteerd en duurt ongeveer 25 minuten.
– Extended Scenes
Twee verlengde scènes uit de film: “The Jail” en “Mr. Potter Signs the Document” (met desgewenst audio commentaar van de regisseur). – Bear Necessities: A Kids Guide to Grizzlies
Een korte documentaire over Grizzly beren. De documentaire bevat ook enkele scènes uit de film.
– Dr. Dolittle 1 Trailer
– Making Movie Magic with Rhythm and Hues
Over hoe special effects werden gebruikt om de dieren te laten spreken.
– Storyboard Sequences
Vergelijkingen tussen het storyboard en de uiteindelijke scene. Er kan worden gekozen uit 5 scènes.
-Music Video
“Cluck Cluck” van The Product G&B featuring Wyclef Jean.
– Wild on the Set with Tank the Bear
Korte documentaire over hoe de beer ‘Tank the Bear’ werd getraind voor deze film.
– Music Promo Spot
Promotie voor de soundtrack van de film.
– Theatrical Trailers & TV-Spots
Diverse trailers van Dr. Dolittle 2.
– Ice Age Trailer

Christian Fictoor

ADDITIONAL INFORMATION:

Genre: Comedy
Maatschappij: 20th Century Fox Home Entertainment
Cast (voices): Eddie Murphy, Kristen Wilson, Raven Symone
Regie: Steve Carr
Features: Commentary, The Making of Doctor Dolittle 2, Extended Scenes, Bare Necessities, Doctor Dolittle Trailer, Making Movie Magic: Rhythm & Hues, Storyboard Sequences, Music Video, Wild on the Set, Music Promo Spot, Theatrical Trailers & TV Spots, Ice Age Trailer
Speelduur: 83 min.