Dr. T & The Women

Dr. Sullivan Travis, met als bijnaam ‘Dr. T’ is een zeer succesvol gynaecoloog. Zijn praktijk zit altijd stampvol met patiënten. Het is er nooit rustig. Kortom Sullivan is eigenlijk altijd omringd door vrouwen. Ook buiten zijn werk komt hij hier niet onderuit. Zijn gezin bestaat uit vrouwen; zijn vrouw Kate en zijn dochters, Connie en Dee Dee. Dr. T kan het echter allemaal heel aardig aan en is, naar hij meent, een echte vrouwenkenner geworden. Hij houd zielsveel van al ‘zijn’ vrouwen en zielsveel van zijn vrouw Kate. Het gaat allemaal goed totdat Kate ziek wordt. Ze leidt aan een zeer zeldzame psychologische aandoening die ervoor zorgt dat Kate zich gedraagt als een kind en Sullivan niet meer als haar man ziet. De wereld van Dr. T stort in. Hij krijgt geen rust want intussen staat (lesbische) Dee Dee op het punt om te gaan trouwen met een man en ontmoet hij een zeer sensuele vrouw op wie hij verliefd wordt. Alle ingrediënten voor een geslaagd leven ?

Deze film van Robert Altman is een redelijke, maar niet echt bijzondere speelfilm met tragi-komedische elementen. De redelijk sterke cast doet degelijk zijn werk, maar de regisseur heeft volgens mij niet het onderste uit de kan gehaald. Een echt minpunt in de film is het tempo; het verhaal had volgens mij ook best in een kwartiertje minder verteld mogen worden.

BEELD: 16:9 Anamorf. De kwaliteit is redelijk tot goed. Alhoewel het allemaal wel een klein beetje flets is en aan kleurdiepte mist is het beeld rustig, ook in de donkere partijen. Nederlandse ondertitels.

GELUID: Engels gesproken. De audiotracks zijn beschikbaar in Dolby Digital 5.1 en DTS. De DTS track is werkelijk voortreffelijk. Demuziek van Lyle Lovett klinkt werkelijk subliem en ook de surround effecten zijn zeer goed gebruikt. Geluid: ****

EXTRA’S: Een item ‘Featurette’ met onder andere de acteurs en regisseur die over de film vertellen. Het item ‘Interviews’: via een submenu kan de kijker een interview kiezen met één van acteurs en de regisseur. Van enkelen is via dit submenu ook nog de bio te lezen. Het item ‘The Women’ beschrijft de karakters van de vrouwen in Dr. T’s leven. Het item ‘B- Roll’ met behind the scenes footage.